Sportkeuring

Voor de dames die graag eens een bezoek willen brengen aan Gynaecologische Onderzoeken en het nog lastig vinden om zich gelijk helemaal bloot te geven voor de pseudo arts-gynaecoloog is er een mogelijkheid om een afspraak te maken voor een ‘sportkeuring’.

Uiteraard betreft het, net als andere onderzoeken bij Gynaecologische Onderzoeken, geen echte sportkeuring maar het ongetwijfeld wel spannend.

Tijdens het onderzoek ben je gekleed in sportkleding zoals; badpak, bikini, sport-bh, strak zittende fitnessbroek of short.

Ook bij dit onderzoek beginnen we met een anamnese, meten van de lengte en bloeddruk. Vervolgens mag je je uitkleden tot op bovengenoemde sportkleding.

Na diverse algemene onderzoekjes mag je een urine-monster leveren. Aan jou de keuze of je dit zonder iemand erbij op het toilet doet of onder toezicht van de pseudo arts-gynaecoloog. (zoals bij een doping controle)

Natuurlijk word je temperatuur opgenomen en dit gebeurt uiteraard rectaal. Aan jou weer de keuze of je dit zelf op het toilet doet of door de arts, waarbij je kleding iets opzij of omlaag moet.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek op de onderzoekstafel. Ook je borsten en billen worden onderzocht waarbij je gewoon je kleding mag aanhouden.

Als laatst mag je, in je sportkleding, op de gynaecologische onderzoeksstoel met je benen in de steunen gaan liggen. Je krijgt dan toch even het gevoel hoe het is om zo te gaan liggen bij Gynaecologische Onderzoeken zonder dat er een verder onderzoek plaats zal vinden. Je buik zal dan nog even onderzocht worden.

Hierna is de ‘sportkeuring’ afgerond en mag je weer aankleden.

Wanneer het allemaal voor jou goed voelt is het mogelijk om direct deze keuring nogmaals te doen maar dan mag je wel volledig uit de kleren en zal er onder andere een gynaecologisch onderzoek plaats vinden. Of je bent een ervaring rijker en is de drempel niet meer zo hoog om een nieuwe afspraak te maken. De keuze is geheel aan jou!

Tijdsduur:

Ca. 20 tot 30 minuten

Voor wie:

Alle vrouwen vanaf 21 jaar. Met name jonge vrouwen die geen ervaring hebben met het bezoeken van een pseudo arts maken hier gebruik van.