Het gynaecologisch onderzoek – realistisch & erotisch

Het gynaecologisch onderzoek bestaat uit meerdere onderzoeken. Als je naar je eigen huisarts of gynaecoloog gaat wil niet zeggen dat je elk onderdeel uitgevoerd zal worden. De meeste van deze onderzoeken zijn mogelijk bij ‘Gynaecologische Onderzoeken’.

 • De volgende onderzoeken zijn mogelijk;
 • Borstonderzoek
 • Visueel onderzoek buitenste geslachtsorganen
 • Het speculum onderzoek
 • Uitstrijkje
 • Vaginaal tastonderzoek
 • Recto-vaginaal tastonderzoek
 • Rectaal tastonderzoek

Voor vrouwen die het onderzoek graag een erotisch tintje mee willen geven zijn de volgende ‘speciale’ onderzoeken mogelijk;

 • Uitgebreid vaginaal onderzoek
 • Clitoris onderzoek
 • G-spot onderzoek
 • Orgasme onderzoek

Borstonderzoek

Het borstonderzoek wordt zowel staand als liggend op de onderzoekstafel uitgevoerd. Je borsten zal met de vingertoppen onderzocht gaan worden. Hiervoor zullen de vingertoppen een iets draaiende beweging de hele borst aftasten. Ook het gedeelte tussen de borst en het gebied tussen de borst en oksel wordt afgetast.

Tevens wordt er voorzichtig aan de tepels getrokken om na te gaan of de tepel gemakkelijk meebeweegt.

Met vrouwen die graag een erotisch tintje aan het onderzoek willen wordt er meer aandacht aan de tepels gegeven. Zo zal er nagegaan worden of de tepels gevoelig zijn en of ze wat oprichten.

Visueel onderzoek buitenste geslachtsorganen

Voor een visueel onderzoek van de buitenste geslachtsorganen zijn verschillende houdingen mogelijk om dit onderzoek goed te kunnen uitvoeren.

In de meeste gevallen lig je op de gynaecologische onderzoeksstoel met je benen in de steunen. De dokter heeft dan goed zicht op de buitenste geslachtsorganen. De gehele schaamstreek zal bekeken worden zoals; het gebied boven de vagina, de buitenste en binnenste schaamlippen, het perineum, de clitoris, het plasgaatje, vaginale opening en anus.

Naast de positie op de gynaecologische onderzoekstafel kan dit onderzoek ook plaatst vinden op de onderzoekstafel waar je op je rug mag liggen, knieën optrekken met de voeten tegen elkaar op de tafel en vervolgens de knieën uit elkaar laten vallen.

Een andere positie is door de knie-ellenboog positie aan te nemen op de onderzoekstafel. Bij een erotisch getinte onderzoek is het ook mogelijk om voor de dokter te gaan staan waarbij hij zo de schaamlippen spreid met zijn vingers of hij je voorover laat staan waarbij je je billen met je handen uit elkaar mag houden.

Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren zal de dokter zijn vingers gebruiken.

Bij een erotisch getinte onderzoek zal bijvoorbeeld de clitoris aangeraakt worden en gekeken worden of er een reactie ontstaat. Het perineum zal nauwkeurig afgetast worden net als de anus.

Het speculumonderzoek

Het speculum (of ook wel eendenbek genoemd) wat veelvuldig gebruikt wordt bij een gynaecologisch onderzoek. Het speculum wordt in de vagina gebracht en vervolgens wat geopend zodat de baarmoedermond en de binnenkant van de schede goed zichtbaar worden. Het speculum wordt gebruikt bij het magen van een vaginaal uitstrijkje en bij meerdere onderzoeken en behandelingen aan de vagina en binnenste geslachtsorganen.

Het speculum is gemaakt van plastic of metaal. Het kunststof speculum is voor éénmalig gebruik. Met name het speculum van metaal zijn er in verschillende uitvoeringen wat bij een kunststof speculum niet het geval is.

Bij “Gynaecologische Onderzoeken” zijn uiteraard de kunststof en metalen uitvoering aanwezig, beide in verschillende maten. Van het metalen speculum zijn er tevens op dit moment vier verschillende modellen beschikbaar.

Uitstrijkje

Een vaginaal uitstrijkje wordt meestal afgenomen terwijl het speculum in de vagina is geplaatst. Met onder andere een wattenstaafje, spateltje en cervix-borsteltje worden cellen van de baarmoedermond genomen.

Bij “Gynaecologische Onderzoeken” kan je tevens een rectaal uitstrijkje laten afnemen met een wattenstaafje.

Vaginaal tastonderzoek

Bij een vaginaal tastonderzoek zal de dokter met twee vingers in de vagina gaan. Eerst zal de schedewand onderzocht worden, daarna wordt de ligging van de baarmoeder onderzocht. De dokter zal hiervoor zijn andere hand op de buik leggen en wat druk op uitoefenen. Vervolgens worden beide eierstokken betast met de vingers, in sommige gevallen kan dit wat gevoelig zijn.

Bij een erotisch getinte vaginaal tastonderzoek zal onderzocht worden of de ‘patiënte’ een A-spot heeft en de aanwezigheid en gevoeligheid van de G-spot. Om dit goed te kunnen wordt meestal de duim op de clitoris gezet.

Recto-vaginaal onderzoek

Bij een recto-vaginaal onderzoek zal de dokter zijn middelvinger via de anus in het rectum brengen en de wijsvinger in de vagina. Op deze wijze kan onder andere de ligging van de baarmoeder goed onderzocht worden.

Rectaal tastonderzoek

Het rectaal tastonderzoek kan tevens buiten het gynaecologisch onderzoek uitgevoerd worden.

Er zal met één vinger via de anus de binnenkant van het rectum onderzocht worden. Uiteraard wordt bij dit en meeste andere onderzoeken handschoenen gedragen. Zeker bij rectale onderzoeken wordt ruimschoots glijmiddel gebruikt.

Uitgebreid vaginaal onderzoek

Vrouwen die graag willen dat het vaginaal onderzoek extra uitgebreid en lang wordt onderzocht kunnen kiezen voor een “Uitgebreid vaginaal onderzoek”. Er zullen meerdere speculums worden gebruikt en het vaginaal tastonderzoek zal extra lang duren. Voor vele vrouwen is het een grote wens om op deze manier lang onderzocht te worden wat in de werkelijkheid niet zal gebeuren.

Er komen met regelmaat die juist alleen voor dit uitgebreid vaginaal onderzoek komen zonder de overige onderzoeken. Kom je alleen voor dit uitgebreid vaginaal onderzoek dan duurt dit onderzoek ca 30 minuten. Wanneer je het liefst alleen van onderen bent uitgekleed is dit uiteraard mogelijk. Dit uitgebreid vaginaal onderzoek komt het dichtst bij een echt vaginaal onderzoek alleen duurt deze veel langer waarbij het krijgen van een orgasme zeer vaak voorkomt. Wil je geen orgasme dan geef dat vooraf even door, hier wordt absoluut rekening mee gehouden.

Clitoris onderzoek

Nog lang niet alle vrouwen weten niet dat de clitoris veel groter is dan alleen het topje boven in de vagina. Dit topje is wel het meest gevoeligste gedeelte van de clitoris. Een heel groot gedeelte van de clitoris loopt van het topje aan beide zijde van de vaginale ingang. Wanneer deze gestimuleerd wordt kan zal hij aardig opzetten en steeds gevoeliger worden. In deze status kan een vrouw meerdere aaneengesloten orgasmes ervaren.

Het mag duidelijk zijn dat het clitoris onderzoek echt een erotisch onderzoek is.

G-spot onderzoek

Ditzelfde geldt voor de G-spot onderzoek.

De G-spot onderzoek kan uitgevoerd worden door met twee vinger inwendig de G-spot te masseren en/of te stimuleren met de Magic Wand vibrator voorzien van de Genius opzetstuk speciaal voor de G-spot.

Orgasme onderzoek

Tijdens het orgasme onderzoek, die uiteraard ook weer alleen gedaan zal worden op verzoek bij erotisch getinte onderzoeken, wordt het verloop van het orgasme onderzocht. Er worden metingen gedaan zoals de bloeddruk, hartslag, ademhaling, meting vaginale vochtigheid en samentrekken vaginale / bilspieren.