Veel gestelde vragen

Uiteraard zijn er een aantal vragen die met regelmaat gesteld worden. Hieronder vind je die vragen met de antwoorden. Mocht jouw vraag er niet bij staan mail deze dan en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Mag mijn man / vriend / vriendin meekomen?

Jazeker. Dat mag natuurlijk, maar ik verzoek je die vooraf even door te geven zodat ik weet dat er twee mensen aan de deur zullen staan. Let op: minimale leeftijd is 21 jaar, dit geldt ook voor diegene die meekomen! Mannen worden niet onderzocht bij Gynaecologische Onderzoeken.

Wat zijn de kosten voor een onderzoek, behandeling en / of massage?

Onderzoeken, behandelingen en massage’s zijn gratis! Het is voor mij een uit de hand gelopen hobby waaraan ik zelf ook nog steeds veel plezier aan beleef, ik hoop jij ook… voor mij is het dan geslaagd!

Ik vind het moeilijk om gelijk bij een eerste afspraak geheel uit de kleren te moeten, kan ik ook gewoon een kijkje komen nemen?

Speciaal voor vrouwen die het lastig vinden om bij een eerste afspraak geheel uit de kleren te moeten kunnen een afspraak maken voor een “keuring met drempelvrees” of een “sportkeuring”. Bij beide onderzoeken mag je je slip, bh of sportkleding tijdens het onderzoek aanhouden. En ook voor een massage waarbij je deels gekleed bent zijn er mogelijkheden.

Ik heb moeite met mijn eigen lichaam en zou op een rustige manier toch ‘onderzocht’ willen worden, is dat mogelijk?

Met regelmaat komen er vrouwen naar Gynaecologische Onderzoeken die zich bijvoorbeeld schamen voor hun lichaam of bijvoorbeeld geen goede ervaring bj een inwendig onderzoek hebben gehad bij hun eigen huisarts of gynaecoloog en een stap willen zetten om die drempel weer over te komen.

Ik ben geen therapeut / arts en alles wat ik doe is op eigen gevoel en zeker niet te vergeten eigen ervaring. En zeker voor deze vrouwen wil ik mijn diensten graag aanbieden.

Vaak hoor ik pas na het ‘onderzoek’ dat er iets psychisch speelt, sommige durven het net voor het ‘onderzoek’ te zeggen en anderen doen dat weer tijdens het ‘onderzoek’. In vele gevallen wordt het mij al wel duidelijk voordat het ‘onderzoek’ begint. Schroom niet en geef het vooraf aan, ik help echt graag!

Jij geeft aan wat je wel en stoppen = stoppen!

Gaat de arts / gynaecoloog tijdens het onderzoek ook uit de kleren?

Nee, ik ben tijdens het gehele onderzoek, behandeling en / of massage gekleed in witte dokterskleding. Wanneer een ‘patiënte’ intiem contact (geslachtsgemeenschap) wil dan is dit mogelijk maar graag even vooraf aangeven, uiteraard gebeurt alles safe! Tijdens geen enkele onderzoek, behandeling en / of massage hoef jij absoluut geen enkele seksuele handeling bij de arts / gynaecoloog te verrichten!

ik hoor helaas regelmatig van ‘patiënten’ dat ze wel eens bij een pseudo-arts onderzocht zijn waarbij hij vaak snel (deels) uit de kleren ging en verzocht om seksuele handelingen bij hem te verrichten. Dit is dus absoluut niet aan de orde bij Gynaecologische Onderzoeken! Daarom maak ik graag voorafgaand aan een onderzoek, behandeling en / of massage duidelijke afspraken.

Kan ik ook zelf aangeven wat er allemaal tijdens het onderzoek / behandeling met mij gebeurt?

Jijzelf kan vooraf uitgebreid aangeven wat er allemaal gebeurt tijdens het onderzoek, ik houd me aan die afspraken. uiteraard kan je ook aangeven wat je niet wil wat er gebeurt en heb je de mogelijkheid om alles aan de arts / gynaecoloog over te laten, aan jou de keus! En als jij wil stoppen, op welk moment dan ook, wordt er direct gestopt.

Ik wil eigenlijk alleen een uitgebreid inwendig onderzoek, kan dat?

Natuurlijk is dit mogelijk! Heel veel vrouwen hebben de wens om alleen een inwendig onderzoek te ondergaan zoals ze eigenlijk ook bij hun eigen huisarts of gynaecoloog hebben en verder geen aanvullende onderzoeken. Bij een alleen uitgebreid inwendig onderzoek krijg je een realistisch onderzoek waarbij elle type specula die “Gynaecologische Onderzoeken” heeft gebruikt worden. Je hoeft je alleen van onderen uitkleden en plaats nemen op de gynaecologische onderzoeksstoel. Wil je erotisch tintje eraan dan kan je dit doorgeven. Dit is een veel gehoorde wens van vrouwen.

Kan ik tijdens een speculum-onderzoek ook zelf meekijken?

Jazeker, dat is mogelijk! Er is een handspiegeltje aanwezig zodat je zelf de binnenkant van je vagina en de baarmoedermond kan bekijken. Geef dit gewoon aan wanneer je dit zou willen tijdens het onderzoek.

Het is tevens mogelijk om mee te kijken via een beeldscherm. Via een camera kan je dan zien hoe het speculum naar binnen gaat en hoe je eigen vagina er van binnen uit ziet en welke handelingen er uitgevoerd worden.

Kan ik tijdens mijn menstruatieperiode onderzocht worden?

Ja, dat kan zeker! Sommige vrouwen willen graag tijdens een speculum-onderzoek meekijken en vinden deze periode juist interessant om te zien. Er is natuurlijk helemaal niets mis mee om je lichaam goed te kennen. ook een echte arts / gynaecoloog heeft er geen probleem mee om een vrouw tijdens haar menstruatieperiode te onderzoeken.

Ik heb fantasieën richting SM, is dat mogelijk?

Geef vooraf aan wat je wensen / fantasieën zijn. Extreme SM is zeker niet mogelijk. Eventueel is het volgende mogelijk;

  • fixeren van handen en / of benen
  • mondspreider
  • billenkoek (spanking), alleen met de blote hand

Wat zeker niet mogelijk is:

  • injecties via naalden
  • onderzoeken met bloed
  • beschadiging van lichaam
  • wat volgens de Nederlandse wet verboden is

Gebeurt alles veilig?

Hygiëne, discretie en veiligheid staan voorop! er wordt veel gebruik gemaakt van instrumenten voor éénmalig gebruik, alle andere instrumenten worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Instrumenten en bijvoorbeeld de Magic Wand vibrator die lastiger te reinigen zijn worden voorzien van een condoom zodat de hygiëne absoluut gewaarborgd blijft. Jij bent zelf eindverantwoordelijk voor je eigen gezondheid maar wanneer ik denk dat het niet verstandig is om een onderzoek / behandeling uit te voeren zal ik dat aangeven en stoppen.

Moet ik ver van te voren een afspraak inplannen?

Nee, je kan soms voor dezelfde dag nog een afspraak inplannen. Je moet er dan wle rekening mee houden dat je mogelijk pas 1,5 uur voor dat tijdstip , die jij graag wil afspreken, een reactie ontvangt van de arts / gynaecoloog.

Wil je er zeker van zijn dat je op een bepaalde dag en tijdstip terecht kan bij Gynaecologische Onderzoeken, dan is het raadzaam om tijdig een afspraak te plannen.

Kijk voor de beschikbare dagen en tijden in de “afsprakenkalender”. Op de tijden van het ‘spreekuur’ kan je een afspraak plannen.

Hoe oud moet je zijn om een afspraak te kunnen maken?

Je moet minimaal 21 jaar zijn om een afspraak te mogen maken bij Gynaecologische Onderzoeken. Dit geldt ook voor een eventuele begeleid(st)er.

Een maximale leeftijd voor een bezoek aan Gynaecologische Onderzoeken is er niet, vanaf 21 jaar is elke vrouw van harte welkom!

Kan ik tijdens een afspraak meerdere keren hetzelfde onderzoek / behandeling ondergaan?

Als je dat graag zou willen is dit zeker mogelijk!

Worden er ook ‘groep-sessies’ gehouden waarbij meerdere vrouwen tegelijkertijd onderzocht worden?

Ja, zo af en toe wordt er een groepssessie gepland. Het is daarbij wel van belang dat als je wilt deelnemen aan zo’n groepssessie je minimaal één keer een onderzoek, behandeling en / of massage bij Gynaecologische Onderzoeken hebt gehad. Op de afsprakenkalender kan je zien wanneer een groepssessie gepland staat. er kunnen maximaal 4 vrouwen deelnemen per sessie waarbij je beperkt keuze hebt wat je wel en niet wilt ondergaan. Je kan vooraf aangeven of je naast de arts / gynaecoloog of je door andere aanwezige vrouwen onderzocht wilt worden of dat je zelf wel eens een vrouw wilt onderzoeken. Mannen zijn tijdens deze groepssessie niet welkom.

Maar er bestaat ook de mogelijkheid om met één of meerdere vriendinnen voor een gezamenlijk onderzoek een afspraak in te plannen, iets wat steeds vaker voorkomt. Meer informatie kan je vinden op de pagina; “Onderzoek met vriendinnen”.

Krijg ik zomaar mailtjes toegestuurd?

Nee, normaal gesproken krijg je binnen 24 uur een reactie via de mail op jouw mailtje. Dit kan zijn naar aanleiding van een vraag van jou of een verzoek voor een afspraak hebt gedaan. Er worden geen mails zonder reden naar je gestuurd.

Privacy vind ik erg belangrijk en ga dus niet zomaar mailtjes sturen.

Waarom registratie patiënten?

Sinds juli 2023 is het mogelijk om via de website je te laten registreren als patiënt.

Hiermee zijn er een paar zaken op de site verandert; de afsprakenkalender en de mogelijkheid tot het maken van een afspraak is alleen nog mogelijk voor dames die geregistreerd zijn.

De reden hiervan is van de ene kant dat er steeds vaker vervelende mails van heren afkomstig waren, nogmaals; er worden geen mannen bij Gynaecologische Onderzoeken onderzocht en ook zij zijn ook niet welkom. Jammer genoeg vinden sommige heren dit blijkbaar moeilijk te accepteren.

Daarnaast wil ik meer mogelijkheden gaan bieden voor dames die vaker bij Gynaecologische Onderzoeken een afspraak maken wanneer zij geregistreerd staan. Privacy blijft uiteraard voorop staan!.