Onderzoeksruimte

Het onderzoek en / of de massage vindt plaats in een huiselijke omgeving. De ontvangstruimte is heel neutraal en discreet. Heel anders is de volgende ruimte die is ingericht als onderzoeksruimte. In deze ruimte staat een onderzoeks- en massagetafel en uiteraard de gynaecologische onderzoeksstoel met de welbekende beensteunen. Je kan aangeven welke beensteunen je voorkeur heeft, de ‘ouderwetse’ witte kniesteunen zijn aanwezig en de beensteunen die je steeds vaker tegen komt.

In deze ruimte is ook een gedeelte die afgescheiden kan worden door middel van een gordijn waarachter de ‘patiënte’ zich kan uitkleden.

De ruimte is verder aangekleed met objecten om je zoveel mogelijk het gevoel te geven van een onderzoeksruimte, je zal teven al de nodige instrumenten kunnen zien die voor je klaar liggen. Waar mogelijk wordt veel gebruik gemaakt van instrumenten voor éénmalig gebruik vanwege de hygiëne. Maar uiteraard zijn diverse metalen instrumenten aanwezig, ruim genoeg om meerdere ‘patiëntes’ tegelijk te kunnen onderzoeken. Deze instrumenten worden na elke gebruik grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Na elke onderzoek wordt de gehele onderzoeksruimte, toilet en doucheruimte gereinigd.

Aangrenzend aan de onderzoeksruimte is een douche en toiletruimte. Indien je na een onderzoek of massage je wil opfrissen is dat uiteraard mogelijk.

Bij binnenkomst en/of vertrek krijg je een kopje koffie / thee of wat fris aangeboden. Vaak is dit ook even het moment om nog wat te overleggen hoe je een onderzoek of massage graag wilt hebben. uiteraard is dit helemaal aan jou of je dit wil.

Met de maatregelen rondom het Corona-virus zijn er geen onderzoeken en massages mogelijk geweest. Dat was het moment om de onderzoeksruimte op te frissen, tegelijkertijd ook zodanig dat het een rustige uitstraling kan geven voor een heerlijke (ont)spannende massage.

Alle foto’s op deze site zijn 100% echt van Gynaecologische Onderzoeken.