Veel gestelde vragen

Uiteraard zijn er een aantal vragen die met regelmaat gesteld worden. Hieronder vind je die vragen met de antwoorden. Mocht jou vraag er niet bij staan mail deze dan en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord.

Mag mijn man / vriend / vriendin mee komen?

Jazeker. Dat mag natuurlijk maar ik verzoek je die vooraf even door te geven zodat ik weet dat er twee mensen aan de deur staan. Geef dan ook even aan of ze mee komen om te kijken of dat zij ook onderzocht willen worden.  Let op: minimale leeftijd is 21 jaar, dit geldt ook voor degene die meekomen. Mannen alleen onderzoek ik niet, bij koppels (M/V) is dit wel mogelijk, jullie beide worden tegelijkertijd onderzocht. Extra spannend dus!

Wat zijn de kosten voor een onderzoek / behandeling?

Het onderzoek / behandeling is gratis! Het is voor mij een hobby waar ik zelf ook plezier aan beleef, ik hoop jij ook… voor mij is het dan geslaagd!

Ik vind het moeilijk om gelijk bij de eerste afspraak geheel uit de kleren te moeten, kan ik gewoon ook een kijkje komen nemen zonder een ‘onderzoek’ te ondergaan?

Speciaal voor vrouwen die het lastig vinden om bij een eerste afspraak geheel uit de kleren te moeten kunnen een afspraak maken voor “Keuring met “drempelvrees” of een “Sportkeuring”. Bij beide ‘onderzoeken’ mag je je slip, bh of sportkleding aanhouden. En ook voor een massage waarbij je deels gekleed bent kan je terecht bij “Gynaecologische Onderzoeken”.

Ik heb moeite met mijn eigen lichaam en zou op een rustige manier toch ‘onderzocht’ willen worden, is dat mogelijk?

Met regelmaat komen vrouwen naar “Gynaecologisch Onderzoeken” die bijvoorbeeld schamen voor hun eigen lijf of bijvoorbeeld geen goede ervaring bij een inwendig onderzoek hebben gehad en een stap willen zetten om die drempel weer over te komen.

Ik ben geen therapeut en alles wat ik doe is op eigen gevoel en zeker niet te vergeten eigen ervaring. En zeker voor deze vrouwen wil ik mijn diensten graag aanbieden.

Vaak hoor ik dan pas na het ‘onderzoek’ dat er iets psychisch speelt, sommige durven dat net voor het ‘onderzoek’ te zeggen en anderen doen dat weer tijdens het ‘onderzoek’. In vele gevallen word het me dat wel duidelijk voordat een vrouw kenbaar heeft gemaakt dat er wat speelt en hoopt met het bezoeken van “Gynaecologische Onderzoeken” hun wat helpt. Voor mij is het dan enorm prettig om te horen dat ik ze toch weer wat heb kunnen helpen!

Laat het gerust weten als er iets speelt. Wil je bijvoorbeeld alleen maar een inwendig onderzoek met een speculum hebben dan is dat ook zeker mogelijk! Jij bepaalt immers wat er gebeurt! En of ik een bepaalde handeling nu één keer bij je moet doen of honderd keer, het maakt mij echt niet uit.

Jij geeft aan wat je wil en stoppen is stoppen!

Gaat de arts / gynaecoloog tijdens het onderzoek ook uit de kleren?

Nee, ik ben tijdens het gehele onderzoek / behandeling gekleed in een echte doktersoutfit en tijdens een massage in een witte broek en t-shirt. Wanneer een ‘patiënt’ intiem contact (geslachtsgemeenschap) wil dan is dit mogelijk maar graag vooraf even aangeven, uiteraard gebeurt alles safe. Tijdens geen enkele onderzoek, behandeling en of massage hoef jij absoluut geen seksuele handelingen bij de ‘arts / gynaecoloog’ te verrichten of je moet het echt zelf willen!

Ik hoor regelmatig van ‘mijn patiënten’ dat ze wel eens bij een andere pseudo-arts onderzocht zijn waarbij hij vaak snel (deels) uit de kleren ging en verzocht om seksuele handeling bij hem te verrichten. Dit is dus absoluut niet aan de orde bij “Gynaecologische Onderzoeken”! Daarom maak ik graag voor een ‘onderzoek, behandeling en/of behandeling’ duidelijke afspraken.

Kan ik zelf ook aangeven wat er allemaal tijdens het onderzoek / behandeling gebeurt met mij?

Jijzelf kan vooraf uitgebreid aangeven wat je allemaal gebeurt tijdens het onderzoek, ik houd mij daaraan. Uiteraard kan je ook aangeven wat je niet wil dat er gebeurt en verder alles aan de arts / gynaecoloog overlaten. Aan jou de keus. En als jij wilt stoppen, op welk moment dan ook, dan wordt er direct gestopt!

Kan ik tijdens een speculum onderzoek ook zelf meekijken?

Jazeker, dat is mogelijk. Er is een handspiegeltje aanwezig zodat je zelf de binnenkant van je vagina kan bekijken. Geef het gewoon aan als je dit graag zal willen.

Sinds kort is het ook mee te kijken via een scherm die boven de gynaecologische onderzoeksstoel hangt. Via een kleine inwendige camera kan jij je vagina bekijken, hoe het speculum naar binnen gaat en de binnenkant van je vagina met de baarmoedermond vergroot op het scherm zien.

Kan ik tijdens mijn menstruatieperiode onderzocht worden?

Ja, dat kan zeker. Sommige vrouwen willen graag tijdens een speculum onderzoek met een spiegeltje meekijken en vinden juist tijdens deze periode het interessant om te zien. Er is natuurlijk helemaal niks mis mee om je lichaam goed te kennen. Ook een echte arts / gynaecoloog heeft er geen probleem mee om een vrouw te onderzoeken tijdens haar menstruatieperiode.

Ik heb fantasieën richting bondage / extremere behandelingen / vernederende behandelingen ect.. is dat mogelijk?

Geef aan wat je wensen / fantasieën zijn en ik zal aangeven of het mogelijk ik. Wat ik zeker niet doe;

  • injecties
  • niets met bloed
  • verminkingen van het lichaam
  • wat volgens de wet verboden en dus illegaal is

Gebeurt alles veilig?

Hygiëne, discretie en veiligheid staan voorop!  Er wordt veel gebruik gemaakt van instrumenten voor éénmalig gebruik, alle andere instrumenten worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd.  Instrumenten en bijvoorbeeld de Magic Wand vibrator die lastiger te reinigen zijn worden voorzien van een condoom zodat de hygiëne absoluut gewaarborgd blijft. Jij bent zelf eindverantwoordelijk voor je gezondheid maar wanneer ik denk dat het niet verstandig is om een onderzoek / behandeling uit te voeren zal ik dat aangeven en stoppen.

Moet ik ver van te voren een afspraak inplannen?

Nee, je kan vaak voor dezelfde dag een afspraak inplannen. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je mogelijk pas 1,5 uur voor dat tijdstip, dat jij graag wilt afspreken, een reactie krijgt van de ‘arts / gynaecoloog’.

Wil je er zeker van zijn dat je op een bepaalde dag en tijdstip terecht kan bij “Gynaecologische Onderzoeken” dan is het raadzaam om tijdig een afspraak in te plannen.

Kijk voor de beschikbare dagen en tijden altijd even in de ‘afsprakenkalender‘. Op de tijden van het ‘spreekuur’ kan je iets inplannen.

Hoe oud moet je zijn om een afspraak te kunnen maken?

Je moet minimaal 21 jaar zijn, dit geldt ook voor een eventuele begeleid(st)er.

Een maximale leeftijd voor een bezoek aan Gynaecologische Onderzoeken is er niet, vanaf 21 jaar is elke vrouw van harte welkom!

Kan ik tijdens een afspraak meerdere keren dezelfde onderzoek / behandeling ondergaan?

Als je dat graag zou willen is dit zeker mogelijk!

Worden er ook ‘groep-sessies’ gedaan waarbij meerdere (onbekende) vrouwen tegelijkertijd onderzocht worden?

Ja, zo af en toe wordt er een groep-sessie gepland. Het is wel van belang dat als je wilt deelnemen aan zo’n groep-sessie je minimaal al één keer een onderzoek of behandeling hebt gehad. Op de kalender kan je zien wanneer een groep-sessie gepland staat. Er kunnen maximaal 4 vrouwen deelnemen aan een groep-sessie waarbij je geen keuze hebt welke onderzoeken worden uitgevoerd. Je kunt vooraf aangeven of je alleen door de arts / gynaecoloog onderzocht of ook door de aanwezige vrouwen.

Maar er bestaat ook de mogelijkheid om met je eigen vriendinnen een afspraak te maken voor een gezamenlijke onderzoek! Iets wat steeds vaker voorkomt. Meer informatie kan je vinden op de pagina ‘Onderzoek met vriendinnen’.

Krijg ik ‘zomaar’ mailtjes toegestuurd?

Nee, normaal gesproken krijg je binnen 24 uur een reactie via de mail op een mailtje van jou. Dit kan zijn naar aanleiding van een vraag van jou of een verzoek voor een afspraak. Vervolgens zal je geen andere mail meer krijgen of er zijn daarover andere afspraken gemaakt of je hebt weer een nieuwe mail gestuurd.

Privacy vind ik belangrijk en ga ik dus niet ongewenst mailtjes naar je sturen.