Sportkeuring

Voor de dames die graag eens een bezoek willen brengen aan “Gynaecologische Onderzoeken” en het nog lastig vinden om zich gelijk helemaal bloot te geven voor de pseudo arts-gynaecoloog is er een mogelijkheid om een afspraak te maken voor een ‘Sportkeuring’.

Uiteraard betreft het, net als alle andere onderzoeken bij “Gynaecologische Onderzoeken”, geen echte sportkeuring maar het is ongetwijfeld wel spannend.

Bij “Keuring met drempelvrees” ben je tijdens het onderzoek gekleed in je slip en bh en zullen er geen onderzoeken uitgevoerd worden aan de borsten, billen en geslachtsorganen. “Sportkeuring” gaat een klein stapje verder.

Tijdens het onderzoek ben je gekleed in sportkleding zoals; badpak, bikini, sport-bh, strak zittende fitnessbroek of short.

Ook bij dit ‘onderzoek’ beginnen we met een anamnese, meten van de lengte en bloeddruk. Vervolgens mag je je uitkleden tot op bovengenoemde sportkleding.

Na diverse algemene onderzoekjes, metingen ed mag je een urine-monster leveren. Aan jou de keuze of je dit zonder iemand erbij op het toilet doet of onder toezicht van de pseudo-arts (‘dopingcontrole’).

Ook mag je je temperatuur rectaal opnemen waarbij je de keuze krijgt dit weer zonder iemand erbij op het toilet doet of door de arts, waarbij je kleding iets omlaag of opzij moet.

Daarna krijg je een lichamelijk onderzoek op de behandeltafel. Ook je borsten en billen worden hierbij onderzocht maar je mag je kleding gewoon aanhouden.

Als laatste mag je, in je sportkleding, op de gynaecologisch onderzoeksstoel gaan liggen met je benen in de steunen, je krijgt dan toch even het gevoel hoe het is om zo te liggen bij “Gynaecologische Onderzoeken” zonder dat er een onderzoek aan de geslachtsorganen zal plaatsvinden. Je buik zal dan wel onderzocht worden.

Hierna is het onderzoek afgerond en mag je weer aankleden. Deze ‘sportkeuring’ duurt ongeveer 20-30 minuten.

Wanneer het voor jou allemaal goed voelt is het mogelijk om direct deze keuring nogmaals te doen maar dan mag je wel volledig uit de kleren en zal er onder andere een gynaecologisch onderzoek plaats vinden. Of je bent een ervaring rijker en is de drempel niet meer zo hoog om een nieuwe afspraak te maken. De keuze is helemaal aan jou!