Klysma / darmspoeling

Al van oudsher worden darmspoelingen gedaan. Voor bepaalde onderzoeken in het ziekenhuizen worden klysma’s nog dagelijks gezet en worden darmen gespoeld. Er zijn instellingen waar je voor een darmspoeling terecht kan.

De laatste jaren worden de darmspoelingen meestal met een gesloten systeem uitgevoerd. Je krijgt een canule in je rectum waardoor water in je darmen loopt en tegelijkertijd loopt via die canule de inhoud van je darmen via een slang weg.

Wil jij graag een klysma en / of darmspoeling krijgen? Dat kan. Alleen gaat een darmspoeling hier nog op de ‘ouderwetse’ manier; een kan met water en via een slang loopt het water in je darmen. Vervolgens mag je op het toilet je darmen legen. Vaak wordt deze procedure meerdere keren herhaald om de darmen zo schoon mogelijk te maken.

Lichte darmspoeling:

Je krijgt één keer water via je rectum in je darmen, dit kan via een klysmaspuit of via een canule en één kan water.

Uitgebreide darmspoeling:

Wil je een uitgebreide darmspoeling dan wordt deze in meerdere stappen uitgevoerd. Doel is om de dikke darm zo schoon mogelijk te krijgen. Hiervoor zijn meerdere canules bij “Gynaecologische Onderzoeken” beschikbaar die wel tot 40cm diep in de dikke darm kunnen worden ingebracht. De canules worden aangesloten op een kan gevuld met lauw-warm water. Het water zal langzaam je lichaam inlopen waarbij je verschillende posities mag innemen.

Klysma:

Voor het zetten van een klysma zijn er twee mogelijkheden; een zetpil of een tube met een vloeibaar laxeermiddel.

Let op: een laxeermiddel kan bijwerkingen hebben en in sommige gevallen is het niet verstandig om dit te gebruiken! Wanneer je hier toch voor wilt kiezen de dat dan alleen wanneer je helemaal gezond bent en vraag vooraf wanneer het niet verstandig is om het te gebruiken en wat de bijwerkingen zijn.

Voor de dames die iets extra’s willen:

Wie je eens een extra spannende en heftige orgasme beleven?

Terwijl je met je benen in de steunen van de onderzoekstafel ligt loopt er via een slang water in je endeldarm en dikke darm. Tegelijkertijd word je vagina handmatig of met de Magic Wand gestimuleerd.

Dit is echt iets voor vrouwen die iets bijzonders willen ervaren.

Houd bij het plannen van een afspraak voor een darmspoeling dat dit extra tijd kost. Wanneer je een uitgebreide darmspoeling wil ondergaan moet je met ongeveer 45 minuten extra tijd rekening houden.