Keuring met ‘drempelvrees’ (V)

Met regelmaat komen er berichten van dames die al langere tijd een fantasie hebben om eens door een arts geheel ‘gekeurd’ te worden maar dat die stap om naar een pseudo-arts te gaan net even te groot is.

Begrijpelijk want het is natuurlijk niet niks om je volledig bloot te geven voor een onbekend iemand zonder te weten waar je precies terecht komt.

Voor die dames is er een keuring mogelijk bij “Gynaecologische Onderzoeken” die deze ‘drempelvrees’ kennen. Mijn doel is bij elk onderzoek, behandeling en massage om samen zoveel mogelijk plezier te beleven. En wanneer jij genoten hebt, op welke manier dan ook, dan is het voor mij geslaagd!

Bij deze ‘keuring’ moet je wel uit de kleren maar mag je je ondergoed gedurende het gehele onderzoek aanhouden, je gaat dus absoluut niet naakt en daar wordt verder ook niet om gevraagd tijdens de ‘keuring’. De arts / gynaecoloog zal je borsten, billen en vagina niet aanraken, bekijken en/of onderzoeken.

Wat gebeurt er dan wel bij deze keuring?

We beginnen net als bij de andere onderzoeken en keuringen met een anamnese. De vaak spannende of gênante vragen komen dan aan bod. Vervolgens word je lengte en bloeddruk gemeten.

Daarna mag je van je kleding ontdoen, met uitzondering van je slip en bh, waarna je gewicht en andere maten worden opgenomen. Na een aantal andere kleine onderzoekjes mag je naar het toilet om, zonder toezicht, in een potje te plassen voor het urine-onderzoek. Tevens krijg je een digitale koortsthermometer voorzien van een beschermhoesje en wat glijmiddel daarop mee naar de toiletruimte. Daar mag je, geheel privé, je temperatuur rectaal opnemen. De ‘arts / gynaecoloog’ is dus niet in de toiletruimte aanwezig en de deur van het toilet is dicht.

Na deze meting en controle van je urine word je rug en ledematen onderzocht terwijl je op je buik op de onderzoekstafel ligt.

Om je het gevoel te geven hoe het is om bij Gynaecologische Onderzoeken met je benen gespreid op de onderzoeksstoel te liggen mag je dit nu, met gewoon je ondergoed aan, doen maar er zal geen gynaecologisch onderzoek plaats vinden. De stoel zal wel in de positie gezet worden maar alleen je buik zal worden onderzocht.

Hierna zal het onderzoek beëindigt worden en mag je weer aankleden. Dit onderzoek duurt ongeveer 20-30 minuten. Net als bij alle andere onderzoeken, behandelingen en massage’s kan jij altijd aangeven wanneer je eventueel eerder wilt stoppen.

Voelt het voor jou goed dan is het mogelijk om direct daarna deze keuring nogmaals te doen maar dan mag je wel volledig uit de kleren en zal er onder andere een gynaecologisch onderzoek plaats vinden. Of je bent een hele ervaring rijker en is de drempel niet meer zo hoog om een nieuwe afspraak te maken. De keuze is helemaal aan jou! Niets moet!

Neem gerust een goede vriendin mee of je vriend / man als dat kan helpen om die toch best grote stap te maken. Schroom niet om eerst via de mail (info@gynonderzoek.com) contact op te nemen en stel gewoon de vragen die je wilt stellen. Je mag tevens mailen wanneer je eigenlijk wel een afspraak zou willen maken maar ook deze stap nog niet iets te groot is, samen zoeken we naar een passende oplossing voor jou.

Wie je een afspraak maken? Dit kan je doen via “Afspraak Keuring met drempelvrees“.